Uitvaart voorbereiden en uitvaart regelen

Uitvaart regelen met Mindlockers

Ik heb volgens de dokter nog een half tot jaar te gaan in redelijke gezondheid. Ik ben pragmatisch ingesteld en heb mezelf beloofd er het komende jaar nog uit te halen wat erin zit. Tijdens die eerste weken heb ik toch wel veel zitten nadenken … Hoe vul ik de komende tijd in en met wie.

Kortom waar liggen mijn prioriteiten naast mijn uitvaart regelen? Ik was er snel uit: Financieel kon ik het me veroorloven om de bloemetjes eens flink buiten te zetten. Uiteraard niet alleen maar met naaste familie en een paar goede vrienden. We hebben gefeest, vakanties gevierd, concerten bezocht samen gelachen en gehuild. Ik besloot om dit half jaar vast te leggen in filmpjes, foto’s, brieven, een dagboek. Met als doel om diezelfde goede vrienden en naasten te verrassen met een doos vol herinneringen aan toch een mooie tijd.

Alle bestanden zijn verzameld en voorbereid in de digitale Mindlockers kluizen. Ik heb mijn vrouw op de hoogte gesteld van mijn verrassing, zodat ze bij plotseling overlijden het gratis kluisje alsnog kon activeren.

Mijn praktische kant vond ook dat ik de uitvaart zo goed mogelijk moest regelen. Dit heb ik samen met mijn vrouw gedaan. Het was een ingrijpende, maar toch ook mooie periode het heeft ons echt nog verder samengebracht. Jarenlang heb ik eigenlijk altijd de zakelijke organisatie van het gezin georganiseerd. Iedere poging om haar deelgenoot te maken van de financiën werd vakkundig om zeep geholpen … Nu even niet, morgen, ik moet nog eerst …

Ik snapte het wel, maar het was echt nodig! Ik heb als voorbereiding op mijn afwezigheid voor haar een “zakelijke” kluis aangemaakt. Met daarin bankrekeningen, contactpersonen, telefoonnummers, afspraken, verzekeringspapieren, hypotheekgegevens. Alles overzichtelijk zodat ze in de moeilijke periode die volgt alles bij de hand heeft om in ieder geval zo min mogelijk aan haar hoofd te hebben. Ik weet zeker dat ze hier een glimlach van op haar gezicht zal krijgen. Ze heeft het verdiend.

Start met 1 Gratis kluisje
uitvaart voorbereiden

Waarom herinnering met foto?

Omdat foto’s zeker nu ze zo goed als allemaal digitaal zijn lenen zijn zich bijzonder om herinneringen te delen. Niet iedereen kan filmen, maar foto’s maken (ook foto’s van oude foto’s) maken kan iedereen. Het kan snel en is reuze eenvoudig. Ook geschreven brieven, tekeningen kunnen worden opgeslagen als foto’s.