Herinneringen delen met een oude vriend

Het vullen van een kluisje met herinneringen heeft me plezier en rust gegeven

Ik ben gezegend met een echte vriendengroep. Een onafscheidelijk vijftal. En ik ben de eerste die de groep gaat “verlaten”. Een half jaar geleden kreeg ik de diagnose Alzheimer. Wat een klap, maar op dat moment had ik er nog niet echt last van …

Gedurende het jaar kwam het besef dat mijn geestelijke vermogens langzaam maar absoluut zouden verdwijnen. Ik had mijn kameraden nog zoveel te vertellen. Ik besloot zoveel mogelijk oude koeien uit de sloot te halen en ze als een verrassing aan hen aan te bieden op een moment dat ze het niet verwachten. Herinneringen in beeld, geluid, muziek, tekeningen, kopietjes van absurd grote drankrekeningen, snelheidsboetes … Tijdens het vullen van de kluisjes in mijn goede periodes was er geen stoppen aan. De ene na de andere anekdote kwam bij me op. Ik heb ze allemaal 1 voor 1 vreselijk bedankt voor 40 jaar echte vriendschap en ik heb bij onze stamkroeg alvast de rekening betaald voor de eerste keer dat ze gaan stappen zonder mij erbij. Het ophalen van herinneringen en deze vullen in de kluisjes heeft me zoveel plezier en rust gegeven, ik ga ze missen …. En hopelijk zij mij ook.

Start met 1 Gratis kluisje
herinneringen maken

Hoe blijven de herinneringen bestaan?

Uiteraard door ze te delen. In het geval van Mindlockers digitaal en dan specifiek door ze te delen op een voor de maker en de ontvanger bijzonder moment. Juist door niet alleen met een enkele persoon, maar met zoveel mogelijk mensen te delen blijven herinneringen bestaan. Vrienden, familie, kinderen, zakelijke relaties. De herinnering wordt het levendigst bewaard met een mix van media waarop en waarin ze zijn bewaard. Film, muziek, tekeningen, selfies, foto’s, gedichten. Het mooie van deze digitale herinneringen dat iedereen ze altijd bij de hand heeft om herinneringen op te halen. Met dank aan de mobiele telefoon.