Herinnering overleden vader

(Ontvangen 6 maanden na zijn overlijden)

Verrassende herinneringen aan mijn overleden vader

Na het slechte nieuws is je vader overleden. De persoon waar je als kind tegenop keek en hij heeft je veel geleerd over waarden en normen en je neemt al gewoontes van hem over. Mooie momenten van het leven.

Het was een vader uit duizenden, zoals ze vroeger zeiden, “streng, maar rechtvaardig”. Hij was niet zo’n prater en uitspreken dat hij van ons hield was niet zijn ding. Des te groter was de verrassing toen ik op mijn verjaardag, zo’n kleine 6 maanden na zijn overlijden een bericht ontving van Mindlockers: “Er staat vanaf morgen een digitale kluis over mijn en je leven voor je klaar”… De kluis was aangemaakt door mijn vader voor ons en door mijn moeder ter herinnering.

herinneringen vader

Kluisje ter herinneringen aan mijn overleden vader

Wat hij tijdens zijn leven niet zeggen kon, heeft hij goedgemaakt met dit kluisje voor ophalen van nagedachtenissen. Een lieve brief waarin hij me feliciteert met mijn 24e verjaardag. Lieve woorden voor mijn moeder. Jaren vergeten filmpjes van ons eerste visavontuur. Foto’s van vakanties, een paar prachtige familiefoto’s met de Kerst. Foto’s van mijn doop, eerste communie en foto’s van de diploma- uitreiking. Hij vertelde hoe trots hij was op mij en mijn zus. En dat hij het verdrietig vond nooit zijn kleinkinderen te zien. Hij vond dat ik een lieve vriendin had en wenste ons een mooie toekomst. Het was bij het lezen van de brief alsof ik het hem zelf hoorde uitspreken.

Het ontroerendst in de kluis was een videoboodschap, opgenomen een week of wat voor zijn overlijden. Hij zat in de tuin, het zonnetje op zijn gezicht en ingepakt met een dikke jas sprak hij mij persoonlijk toe… met als afsluiting een laatste groet en de melding dat hij de komende jaren, bij elke verjaardag aanwezig zal zijn. Ik kan niet wachten.

Start met 1 Gratis kluisje

Hoe haal je herinneringen naar boven en hoe deel je ze?

Ik denk dat mijn vader er echt is voor gaan zitten. We hebben na zijn overlijden een grote doos met allemaal foto’s tekeningen, fotoboeken, knutselwerkjes gevonden. Fotoboeken die gedurende zijn leven jarenlang onaangeraakt in de kast stonden. Knutselwerkjes die vast ergens tientallen jaren in een vergeten laatje waren bewaard. Hij heeft precies die herinneringen eruit gehaald die bij de ontvanger pasten. Dit moet hem veel tijd hebben gekost, maar gezien de overweldigende inhoud van de herinnering kluisjes zal hij er ook veel plezier in hebben gehad. Zij “nieuwe” Phone 8 zal overuren hebben gemaakt met het maken van de foto’s. Hij heeft zelfs een selfie gefilmd dat hij zit te pluizen in de doos en in de camera kijkt en zegt “surprise avond valt dit jaar in oktober”. “Hoe ontroerend”.