Hoe laat u iemand weten dat u zijn vriendschap echt hebt gewaardeerd?

Een mooie herinnering aan overledene ontving ik een kluisje van Mindlockers

Op het moment dat u dit leest ben ik waarschijnlijk al overleden. Maar hoe kunnen ze mij herinneren als overledene. Ik heb eigenlijk maar 1 echte vriend. Zo’n vriend die u dag en nacht kunt bellen voor wat dan ook. Deze vriend heeft me in de afgelopen jaren zo goed geholpen … zoals bij het overlijden van jongste dochter, de niet lang daarna daaropvolgende scheiding. We hebben natuurlijk ook veel mooie dingen meegemaakt. Onze jaarlijkse golftrip met “Only men”, wat een feest ieder jaar weer. De jaarlijkse oud en nieuw feesten, verjaardagen van de kinderen, gezamenlijke vakanties. En natuurlijk heb ik hem bedankt voor zijn vriendschap, maar het lijkt toch altijd te weinig. Wat kunt u doen om uw waardering te laten zien en voelen.

Tot ik van een goede vriend een kluisje ontving van Mindlockers. Het was eigenlijk een laatste groet aan mij. Met foto’s, filmpjes, een brief werden herinneringen opgehaald en ik voelde dat ik een speciaal plekje in zijn hart had. Dit was voor mij het aha moment. Ik ga mijn beste vriend verrassen op zijn verjaardag en dan niet aankomende verjaardag, want dan ben ik er hopelijk nog bij, maar die van het jaar daarop. In de maanden die volgden heb ik foto’s verzameld en gedigitaliseerd. Oude VHS bandjes laten omzetten naar MP4. Ik heb een persoonlijke boodschap voor hem ingesproken in het golfkarretje terwijl hij een sanitaire stop had. Kortom ik heb met veel plezier een soort samenvatting van onze tijd gemaakt. En ze verpakt in de digitale kluis als aandenken. Ik hoop dat hij bij ontvangst beseft dat hij voor mij een échte vriend was. Ik vind het zo jammer dat ik zijn gezicht niet kan zien als hij de kluis opent.

Start met 1 Gratis kluisje
vrienden verrassen

Waarom een herinnering ontvangen na overlijden?

Er is eigenlijk maar één goed antwoord mogelijk…. Omdat het (nog voor een laatste keer) kan. Het is de ultieme manier om iedereen nog een laatste keer te bedanken voor vriendschap, ondersteuning en liefde. Juist op de momenten direct na het overlijden van de hoofdpersoon staan alle emoties op “scherp”. Daarom is het mooi om zelfs tot jaren na het overlijden steeds weer teruggebracht te worden naar die bijzondere sfeer die er was kort na het overlijden. Saamhorigheid, bezinning en waardering. Met mooie herinneringen die je terugbrengen naar beter tijden.