Mijn partner is ziek en gaat overlijden

Het is een droevige tijd. Een kleine twee jaar geleden is bij mijn partner Kanker geconstateerd. De boodschap die we kregen … “Het ziet er niet goed uit, maar we kunnen het proces vertragen”. Kortom er werd een aftakelingsproces geschetst dat tussen de 1 en 3 jaar zou kunnen duren. Uiteraard zonder garanties. De eerste weken hebben we als in een soort roes van ongeloof geleefd. Dit overkomt toch altijd andere mensen?

Wat we hebben gemerkt is dat we vrij egoïstisch zijn geworden. En dat we veel aandacht kregen voor de kleine dingen in het leven. Zoals De geitjes bezoeken met onze kleindochter. Zomaar ergens heen fietsen en lekker een terrasje pakken. Dat was tijdens de Corona-pandemie natuurlijk wel een uitdaging, maar we gingen er toch op uit. Het eerste half jaar zaten we toch wel min of meer in de slachtofferrol. We hebben het sociale leven toch wel op een laag pitje gezet.

mijn partner gaat dood

Zinnen verzetten en herinneringen maken<

Op een verjaardag van goede vrienden komt natuurlijk de gezondheid ter sprake en hoe het met je gaat. En omdat het goede vrienden zijn gaat het gesprek wat verder de diepte in. Waarbij de vraag voorbijkwam “wat wil je nalaten, hoe wil je worden herinnerd”. Hier had ik (we) niet zo direct antwoord op, maar het zette ons wel aan het denken. Hoe wil je herinnerd worden, wat wil je achterlaten. De eerste gedachten gaan in eerste instantie natuurlijk uit naar de kinderen en kleinkinderen, wat kun je doen om de herinnering levend te houden? Via het internet kwamen we uit bij Mindlockers.nl. Ze maken het mogelijk om herinneringen te delen in de vorm van video, geluid, beeld met behulp van digitale kluisjes. Na het uitproberen van een gratis proefkluisje waren we om. Mindlockers maakt het mogelijk om je herinneringen op een voor jou/jullie op een bijzonder moment in de toekomst uit te leveren. We hebben daarom in de eerste weken voor onze kinderen en kleinkinderen kluisjes gemaakt die op hun respectievelijke verjaardagen de komende jaren vrijgegeven zullen worden. Jammer dat je er niet zelf bij bent als ze deze surprise met mooie herinneringen ontvangen.

Laat je naasten weten hoe het met je gaat

Zoals ik als vertelde hebben we ons sociale leven in het begin op een laag pitje gezet. Hier hebben een eind aan gemaakt met de dagboekfunctie van Mindlockers. We hebben een select aantal personen toegevoegd als dagboeklezer. Zodat we niet via Social Media hoeven te communiceren. Het is een mooi beperkt groepje waarmee we onze ups en downs kunnen delen.

Start met 1 Gratis kluisje