Herinneringen ophalen

Blijvende herinnering

Het is alweer 4 jaar geleden dat mijn vader overleden is. Na een lang ziekbed had hij er uiteindelijk vrede mee “dat zijn tijd” er op zat. Een prachtige ingetogen kerkdienst en daarna een ouderwetse gang naar de begraafplaats. Tot zover was alles zoals we het verwachten konden. Ongeveer 4 maanden later ontving mijn dochter op haar verjaardag een mailtje van haar opa. Met gelukwensen, een mooie brief en een video.

In deze video sprak mijn vader onze dochter toe vanuit zijn serre voor een blijvende herinnering. Aan de bomen die in bloei stonden zal het ergens in mei/juni zijn geweest. Het waren de weken tussen twee behandelingen door, waar hij op zijn best was. Hij vertelde hoe opgetogen hij was toen onze kleindochter geboren werd. Hoeveel plezier hij had om samen met haar de eendjes te voeren en hoe hij genoten had van de weekendjes naar het vakantiehuisje in Domburg. Een blijvende herinnering met de humor die we van hem kennen vertelde hij ook dat hij “jaloers” was op haar nieuwe vriendje. Het voelde voor hem dat hij niet meer het centrum van haar universum was, de vraagbaak waar je voor alles terecht kon. Tegelijkertijd sprak hij uit dat hij hoopte dat haar nieuwe vriendje goed voor haar zou zorgen en dat ze samen heel gelukkig zouden worden.

En zo heel misschien ook net zo’n rol voor haar kleinkind zou spelen als hij had gedaan.

Mijn vader toverde op het laatst in de video een oude bekende voor de dag. Het was “Ollie”

Een grijze muis? Die vroeger haar lievelingsknuffel was. Opa had hem gevonden en voor haar bewaard. We hadden het cadeautje al maanden in ons bezit zonder dat we wisten wat er in zat. Grootste verrassing was dat bij Ollie een foto was toegevoegd, genomen op de dag van haar geboorte. What a surprise, Ollie was helemaal niet grijs, hij was knetterwit…

Hij sloot af met de woorden: “ik heb met veel plezier voor je deze verrassing gemaakt, meiske. En ik beloof je de komende jaren zul je zo rond je verjaardag nog vaak aan me denken, zodat we samen herinneringen ophalen uit betere tijden.”

Liefs Opa en ik hoop dat ik een leuke herinnering heb nagelaten.

Start met 1 Gratis kluisje
herinnering ophalen opa