Een blijvende herinnering cadeau verpakt in een kluis

Dit klinkt alsof het alleen weggelegd is voor “the rich and famous” om via een kluisinhoud te “regeren” over je nabestaanden. Niets is minder waar. We hebben het hier over de Mindlockers kluis. Een digitale versie van de oude vertrouwde safe. Start met een gratis kluisje en begin met vullen. Zodat je nabestaanden je herinneren zoals jij dat wenst.

Hoe maak je nu een blijvende herinnering

Natuurlijk denkt iedereen bij het vullen van een kluisje voor dierbaren aan foto’s filmpjes van vakantie, geboortes voor het ophalen van herinneringen. Maar het leven bestaat ook uit kleine hoogtepunten. Mijn moeder bijvoorbeeld heeft jarenlang zelfgemaakte 3-D kerstkaarten verstuurd. Als klein kind zat ik uren aan tafel om te kijken hoe een platte kerstboom ineens “vast te pakken” was. In mijn eerste kluisje kreeg ik van mijn overleden moeder een spoedcursus kerstkaarten maken. Welk papier, welke lijm, wat was de beste schaar, welk foamboard werkte het beste. Het was een kwartiertje back to memory lane. Deze persoonlijke blijvende herinnering voor verder iedereen onbelangrijke momenten geven glans aan je herinneringen.

Start met 1 Gratis kluisje
blijvende herinnering

Waarom zou een herinnering een cadeau kunnen zijn?

Een cadeau is een presentje dat je ontvangt op een speciaal moment dat je iets hebt bereikt, of gewoon jarig bent. Stel je krijgt op je trouwdag een speech van je overleden vader, die je ’s avonds bij het diner kunt afspelen. Met lieve woorden en verontschuldigingen waarom hij er niet bij kan zijn. Of een cadeautje van je zoon, die aan het backpacken is in Zuid-Amerika, met meestal geen bereik van zijn mobiele telefoon. Hij geeft je een kluis met felicitaties, goede raad en wat flauwe grappen. Opgenomen, hartje winter achter in de tuin. Zeg maar “met opzet”. Deze “cadeautjes” uit het hart zijn lastig te overtreffen.

Waarom zou je een herinnering willen nalaten?

Je doet het natuurlijk voor je vrienden, je kinderen, je vrouw in de moeilijke eerste periode naar je overlijden. Je steekt ze een hart onder de riem en laat weten hoe veel geluk je hebt gehad om hen om je heen te hebben. En in de moeilijke periode van aanvaarding geeft het je een zinvolle dagvulling, waarin je je zinnen kunt verzetten. En je je kunt verkneukelen op de verrassende gezichten.