Mindlockers kluisje om je eigen uitvaart voor te bereiden

Ter herinnering aan overlijden

In de lastige periode van ongeloof moet heel veel georganiseerd worden. Jouw Mindlockers bibliotheek is gevuld met tientallen foto’s en filmpjes ter herinnering aan overlijden. Waarom zou je deze niet gebruiken om je nabestaanden wat zorgen uit handen te nemen.

vriendelijke herinnering, maak je eigen playlist:

Ga op zoek naar je favoriete muziek en download een legale versie. Bepaal zelf welke uitvoering, de volgorde of soort muziek. Vaak een hels karwei is het terugvinden van kinderfoto’s. Maak een aparte kluis met alle zaken die nodig zijn om jouw uitvaart zo te maken als je het wenst.

Neem zelf de tijd om de mooiste beelden en herinneringen te verzamelen en geef eventueel een toelichting bij de foto’s voor een vriendelijke herinnering. Geef aan welke bloemen je mooi vindt en echt waardevol, zorg voor een bijgewerkte lijst met mensen die je graag op de hoogte stelt van je overlijden. Dit geeft zoveel rust voor de nabestaanden. Maak duidelijk dat je niet zit te wachten op lauwe koffie met cake, maar geef aan dat het leven gevierd moet worden … Proost! Tip: Zoek vast een locatie waar je dit afscheid zou kunnen vieren en stop de gegevens in de kluis.

Voorbereiden eigen uitvaart

Administratieve zaken

In veel huwelijken is het één van de twee die de financiën en administratie heeft beheerd. De achterblijvende partner kan in een echt zwart gat terecht komen. Het verlies moet worden verwerkt en er komt een hele vracht administratieve zaken op hem/haar af waarvan zij geen idee heeft hoe dit moet worden opgepikt. Maak een speciale kluis voor je weduwe/weduwnaar met daarin; je bankgegevens, contactpersonen, Gegevens om belastingaangiftes te kunnen doen. Waar zijn je aandelen in beheer? Ventileer je wensen, maak een lijst met telefoonnummers en mailadressen van contactpersonen. Noteer pincodes, wachtwoorden. (Tip: spreek met je partner bijvoorbeeld af dat bij elke code/wachtwoord die in je kluis zit altijd de eerst drie letters op cijfers weggelaten moeten worden. Geef aan waar alles ligt (en zorg dat het op orde is)

Spreek de aanwezigen op je uitvaart toe…

Dit is niet voor iedereen weggelegd maar dit heeft zoveel impact voor de aanwezigen. Als je je er toe kunt zetten? Maak een mooie brief waarin je iedereen of misschien iemand in het bijzonder toespreekt om ze een hart onder de riem te steken of een mooi moment te delen.

Neem de tekst een paar keer hardop door en zet je telefoon op een statief of op een stapel boeken. Niet tevreden met het resultaat? Dan blijf je het gewoon net zolang proberen tot het er goed op staat.

Vertrouwenspersoon

Het spreekt vanzelf dat het gebruiken van een vertrouwenspersoon in deze situatie geen overbodige luxe is. Spreek met je vertrouwenspersoon/partner af dat direct na je overlijden alle kluisjes geactiveerd moeten worden. In uw account vind je links naast de kluizen een uitgebreid artikel over hoe de vertrouwenspersonen jouw kluizen kunnen activeren.

Vertrouwenspersoon

Start met 1 Gratis kluisje