Herinnering zoon 1 jaar geleden overleden

Blijvende herinnering kado

Onze jongste zoon is nu exact een jaar geleden overleden. Het was een “goei jong” een losbol, warhoofd, allemansvriend, aardig met een bijzonder soort humor. Je moest het snappen om het te begrijpen. Hij stond midden in het leven, hij had een leuke vriendin, een (te) grote vriendenkring. Hij ging naar feestjes en deed het goed op school. Kortom het ging hem voor de wind, niets leek een mooie toekomst in de weg te staan. Om een lang verhaal kort te maken na een periode van 14 maanden behandelen, afwachten, lijdzaam toezien is hij overleden.

Hoe groot was de verrassing dat zijn vriendin 6 maanden later op haar verjaardag een persoonlijke boodschap ontving van haar overleden vriendje als een blijvende herinnering kado. Vanuit zijn ziekbed had hij maanden voor zijn overlijden een persoonlijke boodschap voor haar opgenomen. Zittend in de behandelkamer, met slangen in zijn lijf, heeft hij haar toegezongen met “lang zal ze leven”. En in de rust van de slaapkamer heeft hij oude herinneringen opgehaald; Hij zag er zo goed uit. De eerste kus, samen op vakantie, het bezoekje aan Rome, samen op de bank Titanic kijken.

Het was een liefdevolle aandenken van een mooie tijd. Zijn oogjes straalden tijdens het filmen en hij sloot af met een persoonlijke boodschap. Dat ze nog een half jaar “de ogen uit de kop mocht janken”, maar dat het daarna toch echt tijd werd om het leven weer op te pakken. Zoek een goede vent, wordt verliefd, ga trouwen en kijk of je je ideaal van huisje boompje beestje waar kunt maken. Denk af en toe aan mij en wie weet zien we elkaar nog ooit, ergens ….

Mijn dochter heeft ook in datzelfde kluisje wat foto’s en een persoonlijke brief ontvangen.

Die brief was kennelijk te persoonlijk, ik heb er nog niets van gezien

We zijn nu een jaar verder en we hebben allemaal al een kluis mogen ontvangen. Zoals ik in het begin al vermelde: Het was een “goei jong” en het doet iedere keer weer goed om iets van hem te horen.

Start met 1 Gratis kluisje
herinnering zoon 1 jaar geleden overleden